Drie bloemencorso’s, drie provincies, één gezamenlijk doel

Drie bloemencorso’s, drie provincies, één gezamenlijk doel

Om te blijven groeien slaan de drie grootste corsosteden in België de handen in elkaar en gaan ze samen de vzw CORSO CLASSICS vormen. Op 11 februari 2022 vindt de ondertekening plaats van de officiële samenwerkingsverklaring.

De eigenheid van elke corso blijft behouden, maar de bezoeker ervaart elke stoet als deel van een groter geheel door duidelijke communicatie en marketing. Door samen te werken, wordt op elk evenement dezelfde corsotaal gesproken en ontvangt de bezoekers telkens dezelfde boodschap. Namelijk dat het corso een waardevolle Vlaamse en verbindende traditie is waar we trots op kunnen én mogen zijn

Een waar volksfeest

Als vzw treffen we samen met hen de nodige voorbereidingen om meer dan 275.000 bezoekers te ontvangen. Saai en oubollig? Absoluut niet! Van kleurrijke praalwagens afgewerkt met duizenden dahlia’s over internationale muziekkorpsen tot straattheater: jong en oud smullen steeds meer van deze volksfeesten vol kleur en magie.

Bezoek één of alle drie de corso’s, stel je er open voor en ga naar huis met dezelfde passie en beleving als al die duizenden vrijwilligers jou hebben getoond en deel van hebben laten maken.